Aanbod voor volwassenen

Ben je 18 of ouder en heb je (een vermoeden van) een beperking?

Dan kun je bij ons terecht voor drie verschillende vormen van ondersteuning:

Woonondersteuning

  • Wil je in groep leven met een eigen kamer en toch graag ondersteuning in de buurt hebben?
  • Heb je een grotere zorgvraag of word je een dagje ouder?
  • Wil je in een kleine groep zo zelfstandig mogelijk leven?
  • Wil je zelfstandig in een studio wonen, met begeleiding of andere bewoners in de buurt?
  • Wil je groeien naar zelfstandig wonen?
  • Heb je tijdelijk of sporadisch onderdak nodig?
  • Heb je nog andere woonondersteuning nodig?

We bekijken de verschillende mogelijkheden om bij Viro te wonen graag samen.

Dagondersteuning / dagbesteding

Weinig kans om je te vervelen bij Viro. Ons gamma aan dagbesteding heeft heel wat in petto. We streven daarbij steeds naar inclusie, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, begeleid werk of vormingen in het regulier aanbod. De rode draad is dat de invulling zinvol is voor jou en afgestemd is op jouw keuzes, wensen, mogelijkheden en noden. Elke week maken we in overleg met de cliënt en zijn of haar netwerk een individueel programma. Dit kan diverse zaken omvatten, zoals begeleid werk, prestatie- en productieactiviteiten, belevings- en bewegingsactiviteiten, vorming of vrije tijd.

Lees er ook meer over op onze nieuwspagina.

Individuele ondersteuning

Elke cliënt – én zijn of haar netwerk – kan bij Viro beroep doen op individuele ondersteuning. Heb je nood aan ambulante ondersteuning (op een van de locaties van Viro)? Dat kan. Wil je mobiele ondersteuning aan huis of in een andere context? Dat is mogelijk. We zorgen zowel voor psychosociale als voor praktische hulp, zodat je je zo goed mogelijk in je vel voelt.

 

Goed om weten: deze drie ondersteuningsvormen kunnen met elkaar worden gecombineerd, volgens de noden en behoeften en op maat van elke cliënt. In de getuigenissen hieronder lees je enkele voorbeelden van zo’n mengvormen.

Wil je weten wat ons aanbod voor jou kan zijn?

Neem contact op

Ik werk als vrijwilligster in een schooltje in Sint-Pieters en in een hondenhotel in Koolkerke. Thuiskomen doe ik in de huisjes naast het hoofdgebouw van Ons Tehuis. Het is hier fijn, omdat ik hier zelf mag koken en mijn huisje naar mijn eigen smaak mag inrichten. Ik ben blij dat er veel begeleiders in de buurt zijn die ik dag en nacht mag opbellen als het nodig is.

CindyOns Tehuis

Ik woon al 20 jaar in Rosmarijn. Het is mijn thuis, ook al ga ik af en toe eens logeren bij mijn zus. Overdag werk ik bij vereniging WOK in Sint-Pieters. Dat doe ik al zolang ik in Rosmarijn woon. Ik plooi er pralinedozen. Het is een werk dat veel geduld vraagt, maar het brengt me ook tot rust. Met de bewoners van Rosmarijn gaan we vaak op uitstap, naar een pretpark of de Meifoor bijvoorbeeld. Ik doe dat graag, maar ik verdiep me al even graag op mijn eentje in een reeks filmpjes en series. De laatste 4 jaar ben ik actief lid van vzw De Speling. Daar leer ik toneel spelen, hoewel ik dat van nature heel goed kan. Laatst was ik zelfs op tv te bewonderen in Familie op vtm, als figurant samen met mijn begeleider. Maar mijn grootste hobby is de begeleiding plagen. Gelukkig hebben ze rap door dat het om te spelen is.

YvesTehuis Rosmarijn

Ik ben 33 jaar oud en bij Sobo werk ik in de inpakafdeling, bedeel ik brieven, help ik af en toe in de monumentenzorg en nog veel meer. In mijn vrije tijd volg ik het voetbal, snooker ik en ga ik graag eens op stap met mijn vriendin. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders in Brugge, maar sinds 2015 kom ik af en toe logeren in Ons Tehuis. Soms blijf ik een paar dagen, maar soms ook iets langer. Zo was ik er al eens 3 weken. Ik kom heel graag en ik heb hier ook al verschillende vrienden. Ik neem ook deel aan de wekelijkse activiteiten zoals fitness, bowling en snooker. Als er iets te doen is in Ons Tehuis ben ik er wel graag bij. Zo ging ik al mee naar Rock for Specials en ook naar Phantasialand. Dat vond ik superleuk. ‘k Zou het wel fijn vinden als ik in de toekomst in Ons Tehuis zou kunnen komen wonen…

DominiqueOns Tehuis

Na 7 jaar in de leefgroep van Rosmarijn woon ik nu al 5 jaar in een van de studio’s. Daar heb ik mijn eigen kitchenette en badkamer. De rust die ik zocht, heb ik daar gevonden. Ik kan er mijn eigen leven leiden, zelf beslissingen nemen en eten op het uur dat ik het wil. Ik vind het heel fijn om onafhankelijk te zijn en ook mijn sociaal leven zelf te kunnen invullen. Zo ben ik steward bij voetbalwedstrijden en ik ga ook graag bij familie op bezoek. Dat is wel nodig als je alleen op studio woont. Al 16 jaar werk ik bij de technische dienst van de stad Blankenberge. Dat kan soms heel druk zijn en ’s avonds ben ik blij dat ik bij de begeleiding terecht kan om even over mijn dag te vertellen. Daarom is het goed dat mijn studio vlakbij de leefgroep ligt. Als ik begeleiding nodig heb, weet ik hen altijd te vinden.

KristofTehuis Rosmarijn

Sinds 1999 – ik was toen 51 – woon ik in Ons Tehuis, omdat mijn mama niet meer voor me kon zorgen. Toen was het hier nog niet zoals nu. We hadden elk een kleine slaapkamer en de rest moesten we delen. Ondertussen is alles nieuw. Nu woon ik in het ‘Woonhuis’ aan de straatkant. We leven er met 6 bewoners samen: we delen de living en de keuken, eten samen en kijken vaak samen tv. Ons eten halen we hiernaast in de keuken en 3 keer per week komt een begeleider met ons mee-eten. We hebben elk een studio met een eigen badkamer. Maar ik ben al even graag buiten. ’s Morgens haal ik brood bij de bakker en ben ik vrijwilliger in dienstencentrum De Garve waar ik de tafels poets, de post uit de brievenbus haal en met het glas naar de container ga. In de namiddag ga ik vaak nog eens terug naar De Garve om er een koffietje te drinken. In de zomer fiets ik op maandag mee met hun fietsclub. Maar ook aan de activiteiten van Ons Tehuis zelf doe ik graag mee. Om de 2 weken gaan we bowlen in Sint-Andries en de woensdagnamiddag is er petanque in Sint-Kruis. Op woensdagavond is er om de 2 weken snooker. Ik heb veel vrijheid in het Woonhuis en voldoende steun van de begeleiders. Het is er gezellig. Ik wil hier graag voor altijd blijven wonen!

Jean-PiereOns Tehuis

Neem contact op voor een aanbod op jouw maat!

Contacteer ons

Of bekijk ons open aanbod.