Skip to main content

Aanbod voor volwassenen bij Viro

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je een beperking? Dan kun je bij Viro terecht voor woonondersteuning, dagondersteuning en individuele ondersteuning. Wat dat is? Dat ontdek je hieronder!

 

Woonondersteuning: woon op jouw manier bij Viro

Wonen kan bij Viro op verschillende manieren. We zijn nieuwsgierig naar jouw wensen rond wonen en bekijken samen wat het best past bij jou. Vind je hieronder geen woonoplossing waarin je je thuis voelt, dan bouwen we samen aan een antwoord dat jij ziet zitten.

Wonen in groep

Woon je graag in groep? Kies dan zelf hoe je dat het liefst doet.

 • Wil je graag een eigen kamer met permanente ondersteuning?
 • Heb je meer zorg nodig, bijvoorbeeld omdat je ouder wordt, en is een woonhuis iets voor jou?
 • Wil je zo zelfstandig mogelijk leven in een kleine groep?

Zelfstandig wonen

Zelfstandig wonen of daar stap voor stap naartoe werken: ook dat kan bij Viro.

 • Wil je zelfstandig wonen in een studio, met begeleiding of andere bewoners om je heen?
 • Droom je van een eigen huisje, met begeleiding en andere bewoners in de buurt?
 • Wil je groeien naar zelfstandig wonen?

Flexibel wonen

Wie even – of af en toe – bij Viro wil wonen kan dat ook. Bel of mail ons daarvoor zeker!

 

Dagondersteuning of dagbesteding voor een boeiende dag

Wees gerust: je verveelt je niet bij Viro dankzij ons ruime aanbod aan dagbesteding. Daarvoor stappen we het liefst met jou de wereld in, want Viro gelooft sterk in de kracht van inclusie. Dat kan met vrijwilligerswerk, begeleid werk of leerrijke vormingen bij andere diensten. Het belangrijkste is dat jij het werk zinvol vindt en dat het goed past bij wat jij kiest, wil, kan en nodig hebt.

Daarom zitten we vaak samen met jou en de mensen om je heen. We zijn nieuwsgierig naar jouw dromen, talenten en ervaringen en bouwen samen een boeiend programma:

 • begeleid werk (werk in een bedrijf, ondersteund door onze jobcoach)
 • vrijwilligerswerk (werk bij een organisatie, ondersteund door onze jobcoach)
 • Job@Viro (zelfstandig uitgevoerde taken op het domein van Viro)
 • werkeilanden (in groep, in de buurt van Viro en onder professionele begeleiding)
 • activiteiten
  • producten maken (atelier en werk voor externe bedrijven)
  • bewegen
  • beleving (knutselen en ontspannen)
 • bijleren

 

Individuele mobiele begeleiding

Jij en jouw netwerk kunnen bij Viro een beroep doen op individuele ondersteuning. Die steun kan psychosociaal zijn, maar ook praktisch.

Heb jij nood aan ambulante ondersteuning van Viro? Dat kan. Wil je liever mobiele ondersteuning aan huis of ergens anders? Ook dat is mogelijk.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Goed om weten: verschillende vormen van ondersteuning combineren kan perfect. Samen kijken we naar jouw noden en behoeften en werken we een programma uit dat het best bij jou past. In de verhalen van onze Viro-cliënten ontdek je hoe zo’n programma op vraag er bijvoorbeeld kan uitzien.

Bel of mail ons, of bekijk onze open plaatsen.

Neem contact op

Lees de verhalen van Viro-cliënten:

Ik werk als vrijwilliger in een schooltje in Sint-Pieters en in een hondenhotel in Koolkerke. Thuiskomen doe ik in de huisjes naast het hoofdgebouw van Ons Tehuis. Het is hier fijn, omdat ik hier zelf kan koken en mijn huisje naar mijn eigen smaak inrichten. Ik ben blij dat er begeleiders in de buurt zijn die ik dag en nacht mag opbellen als dat nodig is.

Cindybewoner van locatie Ons Tehuis

Ik woon al 20 jaar in Rosmarijn. Het is mijn thuis, ook al ga ik af en toe logeren bij mijn zus. Overdag werk ik bij vereniging WOK in Sint-Pieters. Dat doe ik al zolang ik in Rosmarijn woon. Ik plooi er pralinedozen: een werk dat veel geduld vraagt, maar het brengt me tot rust. Met de bewoners van Rosmarijn gaan we vaak op uitstap, naar een pretpark of de Meifoor bijvoorbeeld. Ik doe dat graag, maar verdiep me even graag in mijn eentje in een reeks filmpjes en series. De laatste jaren ben ik actief lid van vzw De Speling. Daar leer ik toneel spelen, iets dat ik van nature al goed kan. Ik was zelfs al eens te bewonderen in Familie op tv, als figurant samen met mijn begeleider. Maar mijn grootste hobby, da’s de begeleiding plagen. Gelukkig hebben ze snel door dat het om te spelen is.

Yvesbewoner van de leefgroep op locatie Rosmarijn

Ik werk bij Sobo, waar ik inpak, brieven bedeel, af en toe help in de monumentenzorg en nog veel meer. In mijn vrije tijd volg ik het voetbal, snooker ik en ga ik graag eens op stap met mijn vriendin. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders in Brugge, maar sinds 2015 kom ik af en toe logeren in Ons Tehuis. Soms blijf ik een paar dagen, soms iets langer. Ik was er bijvoorbeeld al eens 3 weken. Ik kom heel graag en heb hier veel vrienden. Ik neem ook deel aan de wekelijkse activiteiten zoals fitness, bowling en snooker. Als er iets te doen is in Ons Tehuis ben ik er graag bij. Zo ging ik al mee naar Rock for Specials en Phantasialand. Dat vond ik superleuk. En ook in de toekomst wonen in Ons Tehuis lijkt me heel fijn.

Dominiquecliënt van locatie Ons Tehuis

Na 7 jaar in de leefgroep van Rosmarijn woon ik nu een paar jaar in een van de studio’s. Daar heb ik mijn eigen kitchenette en badkamer. De rust die ik zocht, heb ik daar gevonden. Ik kan mijn eigen leven leiden, zelf beslissingen nemen en eten wanneer ik dat wil. Ik vind het heel fijn om onafhankelijk te zijn en mijn sociaal leven zelf te kunnen invullen. Zo ben ik steward bij voetbalwedstrijden en ga ik graag op familiebezoek. Dat is wel nodig als je alleen op studio woont. Ik werk ook al meer dan 16 jaar bij de technische dienst van de stad Blankenberge. Dat kan soms heel druk zijn. ’s Avonds ben ik dan blij dat ik terecht kan bij de begeleiding om even te vertellen over mijn dag. Daarom is het goed dat mijn studio vlakbij de leefgroep ligt. Als ik begeleiding nodig heb, weet ik hen altijd te vinden.

Kristofbewoner van locatie Rosmarijn

Sinds 1999 – ik was toen 51 – woon ik in Ons Tehuis, omdat mijn mama niet meer voor me kon zorgen. Toen was het hier nog niet zoals nu. We hadden elk een kleine slaapkamer en de rest deelden we. Ondertussen is alles nieuw. Ik leef in het Woonhuis aan de straatkant, met 6 bewoners samen: we delen de woonkamer en de keuken, eten samen en kijken vaak samen tv. Ons eten halen we hiernaast in de keuken. 3 keer per week komt een begeleider met ons mee-eten. We hebben elk een studio met eigen badkamer. Maar ik ben even graag buiten. ’s Morgens haal ik brood bij de bakker en ben ik vrijwilliger in dienstencentrum De Garve. Daar poets ik de tafels, haal ik de post uit de brievenbus en breng ik het glas naar de container. In de namiddag ga ik vaak terug voor een koffietje. En in de zomer fiets ik op maandag mee in hun fietsclub. Ook aan de activiteiten in Ons Tehuis doe ik graag mee. Om de 2 weken gaan we bowlen in Sint-Andries en op woensdagmiddag is er petanque in Sint-Kruis. Op woensdagavond is er om de 2 weken snooker. Ik heb veel vrijheid in het Woonhuis en genoeg steun van de begeleiders. Het is hier gezellig en ik wil er voor altijd blijven wonen!

Jean-Pierrebewoner van locatie Ons Tehuis

Nieuwsgierig naar wonen, werken en leven bij Viro vzw?

Of bekijk onze open plaatsen.

Contacteer ons