Skip to main content

Vraaggericht, op maat én in de wereld: dat zijn de drie pijlers van onze dagbesteding. We laten de klassieke ateliers waar mogelijk achter ons, en treden meer en meer naar buiten. Als buur tussen onze buren, als partner van organisaties en bedrijven: we houden onze oren open voor kansen om ons heen.

Wat we dan precies doen? Dat hangt af van de noden die we opvangen en van de wensen van onze cliënten. Ga je mee op weg?

  • Met Zorg voor Bossen maken we samen met de Bosgroepen Houtland en IJzer en Leie werk van veerkrachtigere bossen én mensen.
  • In het Boudewijnpark springen we al jaar en dag bij. We staan er mee in voor het onderhoud van het park, brengen de ijspiste in orde en houden de boel netjes.
  • Ook met Buromac werken we al jarenlang samen. Waar het werk vroeger vaak op onze locaties gebeurde, trekken we nu twee keer per week naar de Buromac-werkvloer. Zo geven we onze bestaande samenwerking een nieuwe invulling, die bij alle partijen op enthousiasme kan rekenen. We tellen er enveloppes, plooien dozen … Essentieel werk dat mee het verschil maakt!
  • Bij onze buren en collega’s van Unie-K vzw springen we in Ons Erf bij in de wasserij. We ordenen versgewassen wasgoed voor de groepen, met behulp van pictogrammen.
  • Bij Hotel Domein Polderwind houden we de parking en het domein mee proper. We ruimen het ontbijt af, helpen in de keuken en nemen logistieke klusjes op in het hotel.
  • In hartje Brugge vind je het voormalige parochiaal centrum Den Hoye in de Predikherenrei. Dat is sinds kort een nieuwe Viro-locatie. Onze toekomstplannen zijn er nog volop in ontwikkeling, maar we maken wel al volop kennis met onze nieuwe buren. We pakken eerst onze eigen site aan, en kijken wat we in de buurt kunnen betekenen.
  • Onze locatie Ter Dreve grenst aan Kinepolis. Daar maakt niet alleen een begeleid werker deel uit van de collega’s, maar zorgen we er vanuit dagbesteding mee voor dat het een nette omgeving blijft.
  • In Ten Boomgaarde zorgen we elke maand voor een fijne bingonamiddag, samen met bezoekers en bewoners van het woon-zorgcentrum.

Natuurlijk trekken we er niet alleen op uit om te werken. Ook op andere levensdomeinen bekijken we volop wat in de wereld kan, en waar mogelijk zelfstandig. Zo trekt een groep cliënten elke vrijdagnamiddag alleen naar het Guilini-zwembad om het weekend op sportieve wijze in te zetten. Sporten doen we ook vaak in de sportzaal van stedelijke basisschool de Geluksvogel, waar cliënten en leerlingen samen de sportmicrobe ontdekken.

Zelf een voorstel of idee? Neem dan zeker contact op via ben.dewyn@virovzw.be of op 050 39 01 24.