Meewerken in ons team?

Bij Viro vzw werken mensen voor mensen. We hebben vaste medewerkers, interimkrachten, studenten (onze medewerkers van morgen) en vrijwilligers die voor ons van goudwaarde zijn. Omdat we voortdurend werken aan nóg betere zorg en ondersteuning op maat van onze cliënten, zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe mensen die dit mee willen realiseren.

Ontdek onze vacatures
Vrijwilligers

Wil je ons helpen als vrijwilliger?

Hoe kwaliteitsvol en warmmenselijk onze professionele zorg en ondersteuning ook is, toch zijn het vaak onze vrijwilligers die voor dat extraatje kunnen zorgen. Wil ook jij graag iets betekenen voor onze cliënten? Dat kan op verschillende manieren:

Individueel

Je neemt een engagement op voor een individuele cliënt. Hij of zij heeft een beperkt netwerk en heeft graag iemand buiten de professionele zorg om ‘alledaagse dingen’ mee te doen. Zo kun je bijvoorbeeld meegaan op kappersbezoek, een koffie gaan drinken, de bibliotheek bezoeken of mee gaan sporten.

Vervoer

Onze cliënten zijn graag zo zelfstandig mogelijk. Passend vervoer vinden, is echter vaak het grootste struikelblok. Wanneer het openbaar vervoer geen oplossing biedt, doen we graag een beroep op vrijwilligers om de mobiliteit van onze cliënten te vergroten.

In groep

Grote activiteiten vragen heel wat begeleiding. Om ervoor te zorgen dat alle cliënten – ook wie een grote zorgvraag heeft – kunnen deelnemen, zijn vrijwilligers erg welkom. De activiteiten kunnen eenmalig zijn, zoals festivals, fuiven of sportwedstrijden, maar ook wekelijkse activiteiten met enkele cliënten zijn mogelijk.

Heb je interesse? Laat het ons weten via vrijwilligers@virovzw.be!

Word vrijwilliger bij Viro
Studenten

Wil je groeien bij Viro?

Elk jaar begeleiden we tientallen scholieren en studenten bij kort- en langlopende stages. In een secundaire school, een hogeschool of aan een universiteit volgen ze een menswetenschappelijke richting, zoals jeugd- en gehandicaptenzorg, bachelor/graduaat orthopedagogie, ergotherapie, verpleegkunde of sociaal werk, master in de pedagogiek,… Ook wie een oriënterende module volgt bij de VDAB kan bij ons terecht voor een stage. Taken, projecten of opdrachten die ook voor Viro vzw een meerwaarde hebben, kunnen bij ons worden uitgewerkt.

Lijkt bijleren bij Viro iets voor jou? Neem contact op via Cellini.delanghe@virovzw.be!

stage doen bij viro