Skip to main content
Organisatie

Versoepelingen in de werkingen vanaf 25 mei

By 18 mei 2020mei 25th, 2020No Comments

Op dinsdag 12 mei kregen we via de Taskforce Zorg groen licht om de werkingen op verschillende vlakken voorzichtig opnieuw op te starten. De voorbije week stippelden we zowel voor de dagbesteding, de woonprojecten als voor de werking in het MFC een plan uit om deze versoepelingen op een kwalitatieve en veilige manier mogelijk te maken, rekening houdend met de opnieuw strikt opgelegde richtlijnen (vb grootte van de lokalen, afgescheiden van andere groepen in de voorziening, …). De capaciteit is nog steeds beperkt en daarom kunnen niet alle cliënten op hetzelfde moment aansluiten. Er wordt voorrang gegeven aan diegenen voor wie de nood het hoogst is. De versoepelingen gaan in voege vanaf maandag 25 mei.

Mbt het MFC en de residentiële werkingen voor volwassenen: verblijf is mogelijk in vaste tijdsblokken van 12 dagen, met vaste instapmomenten. Voor de kinderen voorziet de school op die momenten pre-teaching.

Mbt dagbesteding: er wordt een beperkte dagwerking aangeboden, met verschillende activiteiten; arbeid, crea, beweging en beleving. De werking gaat door in het OLV.

Mbt mobiel-ambulante begeleiding:  de nadruk ligt nog steeds op het ambulante. Voor wie welke begeleiding kan gegeven worden, wordt telkens individueel bekeken.

Het zal voor vele van onze cliënten en netwerken, maar ook voor medewerkers, een voorzichtige, maar hoopgevende en deugddoende stap vooruit zijn.

De Taskforce buigt zich verder over een geleidelijke versoepeling binnen de residentiële werking voor volwassenen, maar hier is nog niets concreet. We laten het zeker weten van zodra we hier meer over weten.