Over Viro vzw

Viro vzw is sinds 24 mei 2018 de fusievzw van 3 Brugse organisaties: Ter Dreve en Tehuis Rosmarijn in Sint-Michiels en Ons Tehuis in Sint-Jozef.

De naam ‘Viro’ betekent ‘mens’ in het Esperanto, een makkelijk te leren taal die mensen uit verschillende culturen met elkaar wil laten communiceren. Door met 3 organisaties samen te gaan, kiezen we er immers voor om de mens nog méér centraal te zetten. Met onze dienstverlening willen we nog béter kunnen inspelen op de noden en de behoeften van mensen met een beperking.

 

Jarenlange ervaring

De drie organisaties die samen Viro vzw vormen, hebben een lange traditie in de zorg voor mensen met een beperking. Wil je een duik nemen in het verleden? Lees dan onze geschiedenis.

Duik in onze geschiedenis

Een dynamische blik op de toekomst

De start van de nieuwe vzw in 2018 was het begin van een nieuwe dynamiek. Als vergund zorgaanbieder wil Viro zich nadrukkelijker op de kaart zetten in de regio. Daarvoor verkennen we nieuwe samenwerkingsverbanden met partners in en buiten de sector.

Er zijn enkele inclusieve projecten op til. Zo zal begin 2020 ’t Valkennest zijn deuren openen: een nieuwe thuis voor een 6-tal bewoners in de groene parkomgeving van De Valkaart. In de pastorie van Sint-Michiels – die we via erfpacht van de stad ter beschikking kregen – komen lokalen voor de dagbesteding, in combinatie met studio’s. En ook andere projecten krijgen stilaan vorm.

Voor de locatie van onze hoofdzetel – vroeger ‘Ter Dreve’ – wordt een meerjarig masterplan opgemaakt. Onder leiding van architectenbureau Dertien12 denken we grondig na over de toekomst van het terrein dat met 6,5 ha heel wat mogelijkheden biedt. We willen een visie ontwikkelen die meer openheid creëert en zorgt voor een betere connectie met de onmiddellijke buurt en de ruimere gemeente.

 

Bestuur en directie

De algemene koers van Viro vzw wordt uitgezet door de Raad van Bestuur. De leden hebben expertise en ervaring in uiteenlopende sectoren.

 • Marc Simoen, voorzitter
 • Wouter Sonneville, gemandateerd bestuurder
 • Yvan Fonteyne, secretaris
 • Noëlla Van Tyghem, bestuurder
 • Bieke Bauwens, bestuurder
 • Boudewijn Verhelst, bestuurder
 • Chris Deloof, bestuurder
 • Martine D’Helft, bestuurder

De directie staat in voor de dagelijkse leiding over de 150 medewerkers die actief zijn op de 3 campussen, in de ambulante zorg en op de nieuwe locaties.

 • Koen Dalle, algemeen directeur
 • Liesbet Goegebeur, directeur financiën en ondersteunende diensten
 • Jamaïca Vantieghem, directeur ad interim BuBao Ter Dreve

Vragen?

Contacteer ons

Bij Viro vzw krijgt elke vraag naar ondersteuning een antwoord.

Bekijk ons aanbod

Bij Viro vzw werken mensen voor mensen.

Zin in een job bij Viro?
15 september 2020 in Algemeen

“Uit de Maat”: de inclusieve kracht van circusmagie

Betoverende documentaire biedt blik achter de schermen van sociaal circusproject De magie van circus spreekt tot ieders verbeelding en is erg toegankelijk. Daarom zet Circusatelier Woesh onder het motto ‘Circus…
Lees meer