Skip to main content

Viro zijn we samen:
de vereende krachten van Viro vzw

Viro vzw bestaat sinds 2018, maar kent toch al een lange geschiedenis. Op 24 mei 2018 bundelden 3 Brugse organisaties de krachten in het gloednieuwe Viro: Ter Dreve in Sint-Michiels, Tehuis Rosmarijn in Sint-Michiels en Ons Tehuis in Sint-Jozef.

nieuwsgierig naar jou open voor jouw wensen meebouwend aan jouw weg in de wereld positief, prikkelend en met goesting viro zijn we samen

Mensen staan centraal bij Viro

De naam ‘Viro’ betekent mens in het Esperanto, een makkelijk te leren taal om mensen van overal met elkaar te laten praten. Die naam is niet toevallig, want door samenwerking willen we nog beter kunnen inspelen op wat jij wil en nodig hebt.

Benieuwd naar het verleden van Viro?

Duik in onze geschiedenis

Samen meebouwen aan jouw weg

Viro zijn we samen, binnen én buiten de grenzen van de organisatie. We werken samen met partners in en buiten de sector om jou nog beter te kunnen bijstaan. Vanuit onze locaties gaan we meer de wereld in en nemen we een actieve rol op in onze buurt, iets wat we ook doen met deze nieuwe projecten.

 

De vleugels uitslaan in locatie ‘t Valkennest

In de groene parkomgeving van de Valkaart wonen sinds begin 2020 6 nieuwe Oostkampenaars in ’t Valkennest, samen met conciërge Annelies. Ze leven bewust in het centrum om met veel goesting een fijne buur te zijn.

 

Op naar zelfstandiger wonen in locatie Ons Tehuis

Hoe zet je de stap van opgroeien met de steun van het multifunctioneel centrum (MFC) naar zelfstandig leven? Daarin wil het toekomstige adolescentenhuis op locatie Ons Tehuis een rol spelen.

 

Aan de slag in de pastorie van Sint-Michiels

Ook in het centrum van Sint-Michiels opent Viro vzw de deuren. De pastorie wordt de nieuwe thuis van de dagbesteding, en van de bewoners van 12 nieuwe studio’s.

Het bestuur en de directie van Viro vzw

Wat wil Viro doen en hoe willen we er als organisatie voor jou zijn? Die algemene koers bepaalt de Raad van Bestuur.

  • Marc Simoen, voorzitter
  • Wouter Sonneville, ondervoorzitter
  • Boudewijn Verhelst, secretaris
  • Yvan Fonteyne, bestuurder
  • Bieke Bauwens, bestuurder
  • Martine D’Helft, bestuurder
  • Chris Deloof, bestuurder
  • Noëlla Van Tyghem, bestuurder

De directie zorgt ervoor dat alles binnen Viro vlot verloopt, samen met 150 medewerkers die nieuwsgierig zijn naar jouw wensen. De directie bestaat uit:

  • Koen Dalle, algemeen directeur
  • Liesbet Goegebeur, directeur financiën en ondersteunende diensten

Heb je vragen over Viro vzw?

Bel of mail Viro
25 oktober 2023 in Activiteiten, Algemeen

Viro-dagbesteding trekt meer en meer de wereld in

Vraaggericht, op maat én in de wereld: dat zijn de drie pijlers van onze dagbesteding. We laten de klassieke ateliers waar mogelijk achter ons, en treden meer en meer naar…
Read More