Skip to main content

Droom jij van een betaalde vakantiejob? Zit jouw netwerk met vragen waarop ze niet makkelijk een antwoord vinden? Wil jij graag sporten, maar vind je geen aanbod dat aansluit bij de sport van je dromen, of proef je graag van van verschillende sporten? Dan is Smooth net wat jij nodig hebt: een vlotte toegang naar inclusief werk, woord en sport, jou op het lijf geschreven. Duik mee in ons aanbod!

Op naar een toffe vakantiejob waarin jij kan uitblinken

Smooth an't werk

Nood aan advies? Met elke vraag rond ondersteuning kan je bij ons terecht

Smooth an't woord

Proef van verschillende sporten en vind een sportclub

Smooth an't sporten

Smooth an 't Werk

Een extra bolletje op je ijsje, een filmticket, sneakers om mee door de zomer te zoeven, een nieuwe gsm ...: je centen verdwijnen soms snel van je bankrekening. Een vakantiejob is voor veel jongeren de oplossing, maar dat lukt vaak niet zomaar met een beperking. Jammer, want veel studentenjobs zijn haalbaar voor bijna iedereen. Daarom opent Smooth an 't werk graag deuren om jou goed voorbereid aan de start te krijgen.

Jij komt in aanmerking voor Smooth an 't Werk als je:

Naar school gaat

Minstens 2 jaar middelbaar afgewerkt hebt

Dit jaar 16 jaar wordt (of ouder)

Geen VAPH-erkenning hebt

Hoe ga ik Smooth an 't Werk?

Het werk zelf is voor jou, maar je Smooth-coach bereidt graag mee voor. Wat zijn jouw talenten? Hoe maak je een cv? Wat staat in zo’n contract? Wat met je loon? Hoe pak ik een sollicitatiegesprek aan? Wat is belangrijk op de werkvloer? Hoe bereid ik mij voor op de eerste werkdag? Geen saaie lessen, maar leuke infomomenten op maat met een enthousiaste coach. Na het voorbereidend parcours heeft de arbeidsmarkt geen geheimen meer voor jou.

Nieuwsgierig?

Ontdek het voorbereidingstraject

Hoera, ik heb een vakantiejob!

Proficiat, een vakantiejob! Ook als je aan de slag gaat, is je Smooth-coach er voor jou. Die helpt jou om je in te werken op je werkplaats. Je kan ook altijd bellen als je een vraag of probleem hebt.

Af en toe is er ook een gezellig ontmoetingsmoment waarop je de coaches en jouw collega-jobstudenten kan ontmoeten. Want ontspanning is ook belangrijk!

Wat kost Smooth an 't Werk?

Smooth werkt vooral met RTH-punten voor de vormings-, ontmoetings- en coachingsmomenten. RTH-wat? Denk jij dat jij geen recht hebt op RTH? Of heb je een VAPH-erkenning, en wil je toch graag gebruik maken van dit aanbod? Neem dan zeker contact op via smooth.werk@virovzw.be of 050 39 01 24: we bekijken samen graag wat kan.

Voor het voorbereidend traject betaal je 15 euro. Je krijgt een topvoorbereiding voor je vakantiejob, een bundeltje vol handige info en een CV om indruk mee te maken. Wil je ondersteuning op je werk via een werktraject, dan kost dat jou ook 15 euro. In ruil kan je rekenen op iemand die jouw start samen met jou in handen neemt.

Klaar voor een vakantiejob?

Mail ons voor jouw vakantiejob!

Smooth an 't Woord

Je weg vinden in de wereld van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) is niet eenvoudig. Ook jouw ouders en netwerk hebben misschien heel wat vragen. Gelukkig heeft Viro daarvoor echte experten in huis: de mensen van het Loket. Zij zijn dankzij Smooth an 't Woord voortaan extra makkelijk bereikbaar, want je vindt hen bij Viro, op verschillende scholen én voortaan ook in het Huis van de Bruggeling op vaste momenten.

Van individuele vragen tot infosessies

Stel: iemand uit jouw netwerk heeft een vraag over VAPH-materie. In de scholen BuBaO Ter Dreve en BuBaO Het Noordveld vind je voortaan op vaste momenten experten van het Viro-Loket. Zij kunnen vaak meteen antwoord geven op jullie vragen. Zien ze dat een vraag vaak terugkeert, dan organiseren ze heel graag een infosessie.

Mail ons jouw vragen!

Een hulplijn over de digitale kloof

Veel gebeurt tegenwoordig online: online formulieren of platformen waar je documenten moet uploaden. Het is niet altijd even eenvoudig om je weg te vinden in die digitale wereld. Via Smooth an ’t Woord kan je ook daarbij hulp vragen.

Waar vind je Smooth an 't Woord?

Je vindt onze Loket-experten op deze momenten in de scholen en het Huis van de Bruggeling:

BuBaO Ter Dreve: op maandagvoormiddag tussen 9 en 10 u.

BuBaO Het Noordveld: op vrijdagnamiddag tussen 14 en 17 u.

Het Huis van de Bruggeling: op dinsdagnamiddag tussen 14 en 17 u. in lokaal Bachten Beukenbos. Je kan langskomen zonder afspraak. Neem gewoon een ticketje aan de onthaalmachine.

Wat kost Smooth an 't Woord?

Smooth werkt vooral met RTH-punten. RTH-wat? Denk jij dat jij geen recht hebt op RTH? Of het je een VAPH-erkenning, en wil je toch graag gebruik maken van dit aanbod? Neem dan zeker contact op via smooth.woord@virovzw.be of 050 39 01 24: we bekijken samen graag wat kan.

Smooth an 't Sporten

Grote fan van Kevin De Bruyne, Nina Derwael of Wout van Aert? Of heb je gewoon veel energie en sport je graag? Dan is Smooth an 't Sporten iets voor jou! Stel: je wil voetballen, padellen, dansen ... en weet niet bij welke vereniging dat kan, en of dat haalbaar is. Niks is onmogelijk! Samen zoeken we de geschikte club en begeleiden we jou waar nodig.

Tijdens het schooljaar schotelen we je op woensdagnamiddag zelf ook een plezant sportaanbod voor. Zo proef je van verschillende sporten en ontdek je wat jij graag doet!

Samen op zoek naar een sportclub!

Sportclubs zijn er in overvloed. Voor gekende sporten zoals voetbal, badminton, zwemmen, gymnastiek en basketbal, maar evengoed voor minder gekende sporten zoals boogschieten, schaken, tafeltennis en frisbee.

Weet je niet waar je zo’n sportclub vindt, of twijfel je of dat voor jou mogelijk is? Neem contact op en vertel ons voor welke sport jouw hart sneller klopt. Samen zoeken we een geschikte sportvereniging waar jij je sport-passie kan beoefenen.

Jouw interesses en mogelijkheden zijn ons startpunt. We brengen samen in kaart wat je graag wil doen, waar je woont, wanneer lukt … Dan zoeken we een vereniging die daarbij past, en bereiden we samen jouw eerste activiteit voor. Wil je graag dat we de eerste keer meegaan? Ook dat kan perfect. En blijkt die vereniging toch niet de beste keuze? Geen probleem: dan zoeken we samen verder!

Voor wie is Smooth an 't Sporten er?

Smooth an ’t Sporten is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met een ondersteuningsnood.

Wat kost Smooth an 't Sporten?

Voor een traject op maat betaal je 15 euro. Hoe vaak we contact hebben en hoe lang een traject duurt kan verschillen van traject tot traject.

Daarnaast werkt Smooth met RTH-punten. RTH-wat? Denk je dat jij geen recht hebt op RTH? Of heb je een VAPH-erkenning, en wil je toch graag gebruik maken van dit aanbod? Neem dan zeker contact op via smooth.sport@virovzw.be of 050 39 01 24: we bekijken graag samen wat kan.

Mail ons voor jouw sportactiviteit!

Sport mee tijdens de schoolvakanties!

Ga jij naar de lagere school en zoek je een leuk sportkamp tijdens de schoolvakanties? Sport mee met Smooth en proef van verschillende sporten. De kampen zijn er voor kinderen met een (vermoeden van een) beperking die fan zijn van bewegen.
Een Smooth an ’t Sporten-kamp vindt plaats van 8.30 tot 12.30 u. in BuBaO Het Noordveld. Je kan nadien aansluiten bij de opvang van Kakelbont tot 17 u. De bijdrage voor deze opvang wordt rechtsreeks door Kakelbont gefactureerd (de tarieven hiervoor vind je terug op hun website: www.ibokakelbont.net/tarieven).

Per kampdag betaal je 8,5 euro.

Smooth an ’t Sporten werkt ook met RTH-punten (0,0435 per voormiddag). Geen idee wat RTH-punten zijn? Neem dan contact op via smooth.sport@virovzw.be of via 050 39 01 24.

Goed om weten: je krijgt een fiscaal attest. Daarmee kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen via de belastingen.

Sport mee tijdens de kerst-, krokus- en/of paasvakantie

Sport je mee op woensdagnamiddag?

Tijdens het schooljaar kan je op woensdagnamiddag meedoen aan een leuke sportactiviteit. Voetbal, fitness, dans, badminton …: elke sport komt wel eens aan bod. Zo verveel jij je nooit en ontdek je welke sport jij écht graag doet.

Elke week op woensdag van 14 tot 16 u. (niet in de schoolvakanties)

Voor kinderen en jongeren die naar school gaan.

Iedereen kan deelnemen. We voorzien extra ondersteuning voor kinderen en jongeren met een beperking.

Ontdek het sportaanbod voor de komende weken!

Waar?

Voor kinderen die naar de lagere school gaan: Het Noordveld (Noordveldstraat 31 in Sint-Andries)

Voor jongeren die naar de middelbare school gaan: VHSI (Spoorwegstraat 14 in Sint-Michiels)

Soms gaan we ook op verplaatsing. In het sportaanbod zie je duidelijk wat we doen en wanneer we op verplaatsing gaan.

Opvang?

We voorzien op beide locaties opvang tussen 12 en 14 u. Je kan dus meteen na school terecht op de plek waar de activiteit plaatsvindt. Breng je boterhammen en een vieruurtje mee!

Ook na de activiteit is er opvang mogelijk tussen 16 en 17 u.

Prijs?

Per activiteit betaal je 8,5 euro.

Als we op verplaatsing gaan, kan de prijs veranderen. Dat hangt af van de activiteit die we doen. In het sportaanbod zie je duidelijke welke prijs gekoppeld is aan welke activiteit.

Daarnaast werkt Smooth met RTH-punten. RTH-wat? Denk je dat jij geen recht hebt op RTH? Of heb je een VAPH-erkenning, en wil je toch graag gebruik maken van dit aanbod? Neem dan zeker contact op via smooth.sport@virovzw.be of 050 39 01 24: we bekijken samen graag wat kan.

Fiscaal attest

Ben jij jonger dan 14 jaar (of jonger dan 21 jaar als je een zware beperking hebt), dan krijg je een fiscaal attest. Dat kan je inbrengen in je belastingen, waardoor je een deel van het inschrijvingsgeld kan terugkrijgen.

Inschrijven?

Inschrijven is verplicht. Zo kunnen we ons goed voorbereiden en voldoende begeleiding voorzien. Je kan inschrijven per activiteit. Kies dus zelf wanneer je komt en waaraan je wil deelnemen! Klik op de knop hieronder voor het inschrijvingsformulier, of schrijf in via mail (smooth.sport@virovzw.be) of telefonisch via 050 39 01 24.

Schrijf je in voor jouw sportactiviteit!

Meer info?

Neem contact op via smooth.sport@virovzw.be of 050 39 01 24.

Nog niet helemaal duidelijk?
Op zoek naar een ander soort aanbod?
Ontdek gerust nog wat meer op onze website.

over Viro vzwvoor volwassenenonderwijs