Skip to main content

Het jaar loopt bijna op zijn einde. Een moment om terug te blikken, maar vooral om al reikhalzend uit te kijken naar het nieuws dat 2024 met zich meebrengt. In de eerste helft van dat nieuwe jaar gaan namelijk twee gloednieuwe Viro-projecten van start. Daarin is plaats voor in totaal 30 cliënten: bestaande cliënten die kiezen voor een nieuwe werking, én mensen met een PVB die op vandaag nog geen Viro-cliënt zijn.

Op Sint-Pieters openen we de deuren van onze nieuwe Molenwijk-werking. Dat doen we op de Mintus-site Sint-Pieters Molenwijk, een veelbelovende multidisciplinaire locatie waar we 18 plaatsen creëren voor mensen met een grote zorgnood. De accommodatie is er perfect geschikt om intensieve zorgondersteuning te bieden.

Daarnaast schiet in mei in Sint-Michiels de Pastorie uit de startblokken. In het nagelnieuwe Viro-gebouw vind je op het gelijkvloers ruimtes waar dagbesteding en buren hun gading vinden. Ga je de trap op, dan tref je 12 studio’s aan voor cliënten. In de conciërgewoning helemaal bovenaan nemen twee Viro-collega’s, Geert en Veronique, hun intrek.

Nieuwe dynamieken in de volwassenenwerkingen van Viro

De start van beide nieuwe projecten brengt heel wat veranderingen teweeg binnen de volwassenenwerkingen van Viro vzw. Waar cliënten kiezen voor een van de nieuwe projecten, komen elders in de organisatie plaatsen vrij. Dat betekent dat aanmeldingen welkom zijn voor alle Viro-werkingen voor volwassenen.

Van dit momentum maken we gebruik om samen met netwerken van cliënten én met medewerkers een diepgaande toekomstoefening te doen. Hoe vullen we bestaande werkingen opnieuw in? Waar schuilen kansen om noden van (toekomstige) cliënten te beantwoorden? Aan de start van het nieuwe jaar willen we samen die puzzel in elkaar passen.

De ondersteuning volgt de vraag

Ben jij op zoek naar ondersteuning en heb je een PVB? Weet dat we uitgaan van het principe dat de ondersteuning afhankelijk is van de concrete vragen.

Meld je dus zeker aan bij onze Lok@t-medewerkers. Zij verfijnen samen met jou welke ondersteuningsnood je hebt, en van daaruit bouwen we samen mee aan jouw weg.

Stuur dus een mail naar loket@virovzw.be of bel ons op 050 39 01 24.